Medical Psychology

Study mode:On campus Study type:Full-time Languages: English
Local:$ 2.12 k / Year(s) Foreign:$ 14.9 k / Year(s)  
201–250 place StudyQA ranking:3175 Duration:24 months

Photos of university / #tilburguniversity

This Master´s program is mainly in Dutch.

Instruction modes

case study, literature study, oral presentation, internship, tutorial, lecture, working group, group discussion, individual assignment, practicum, self study

Accreditation: NVAO

Erasmus Mundus program: This is an Erasmus Mundus program.

Other requirements

  1. intake gesprek Studenten die aan de ingangseisen voldoen dan wel aannemelijk maken dat zij voor de aanvang van het collegejaar 2016-2017 aan de ingangseisen zullen voldoen, nemen deel aan de selectieprocedure en worden uitgenodigd om een mondelinge toelichting te geven op hun sollicitatie aan de sollicitatiecommissie.
  2. ingangstoets In het kader van de selectie wordt tijdens het sollicitatiegesprek getoetst of en in welke mate de student voldoet aan: * Motivatie/Capaciteit van de student om zich naast psychologische kennis en inzichten ook inzichten uit de medische wetenschap eigen te maken. *Motivatie en het vermogen om klinisch wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. * Een attitude en communicatieve vaardigheden om te kunnen functioneren in een medische setting. * Motivatie en vermogen om als psycholoog, onder supervisie, diagnostiek en behandeling te verrichten bij patiënten in een medische setting. * Extra curriculaire activiteiten op het gebied van de (medische) psychologie (zoals: meewerken aan medisch psychologisch wetenschappelijk onderzoek, stage in een ziekenhuis, met kinderen gewerkt hebben). * Voldoende beheersing van de Engelse taal.
  3. gemiddeld cijfer Een gemiddeld gewogen cijfer van 7.0 of hoger op de cijferlijst behorende bij het bachelordiploma op grond waarvan de student toelaatbaar wordt geacht (gewogen gemiddelde = cijfers gewogen naar studiepunten volgens het European Credit Transfer system; ECTS).
  4. vooropleiding (ISPAC: vereiste vooropleiding) De student is in het bezit van een bachelordiploma Psychologie behaald aan de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences van Tilburg University met als differentiatie Psychologie en Gezondheid. of De student is in het bezit van een bachelordiploma Psychologie behaald aan een andere Nederlandse universiteit met een voor de opleiding relevant vakkenpakket. of De student is in het bezit van een in Nederland of in het buitenland behaald academisch bachelordiploma dat naar het oordeel van de toelatingscommissie gelijkwaardig is aan het diploma van de eerder genoemde opleidingen. De student dient een voor de opleiding relevant vakkenpakket te hebben gevolgd.
  5. schriftelijk verzoek Studenten die met ingang van het collegejaar 2016-2017 in aanmerking willen komen voor een opleidingsplaats binnen de master Medische Psychologie dienen hiernaar schriftelijk te solliciteren voor 1 maart 2016. Het ontvangst van de sollicitatiebrief wordt schriftelijk bevestigd door de toelatingscommissie. Studenten die aan de ingangseisen voldoen dan wel aannemelijk maken dat zij voor de aanvang van het collegejaar 2016-2017 aan de ingangseisen zullen voldoen, nemen deel aan de selectieprocedure en worden uitgenodigd om een mondelinge toelichting te geven op hun sollicitatie aan de sollicitatiecommissie. Studenten die niet tijdig aan de ingangseisen kunnen voldoen zullen niet worden uitgenodigd om een mondelinge toelichting te geven op hun sollicitatie. Zij ontvangen een afwijzingsbrief.

Similar programs:
Study mode:On campus Languages: English
Local:$ 2.03 k / Year(s) Foreign:$ 12.8 k / Year(s)
66 place StudyQA ranking: 5568
Study mode:On campus Languages: English
Local:$ 2.12 k / Year(s) Foreign:$ 14.8 k / Year(s)
80 place StudyQA ranking: 5146
Study mode:On campus Languages: English
Local:$ 2.2 k / Year(s) Foreign:$ 11.1 k / Year(s)
StudyQA ranking: 5187
Study mode:On campus Languages: English
Local:$ 2.03 k / Year(s) Foreign:$ 8.01 k / Year(s)
Deadline: Nov 15, 2024 80 place StudyQA ranking: 5261
Study mode:On campus Languages: English
Foreign:$ 16 k / Year(s)
Deadline: Jan 15, 2025 80 place StudyQA ranking: 3872
Study mode:On campus Languages: English
Local:$ 2.7 k / Year(s) Foreign:$ 25.8 k / Year(s)
80 place StudyQA ranking: 5932
Study mode:On campus Languages: English
Local:$ 2.03 k / Year(s) Foreign:$ 12.8 k / Year(s)
66 place StudyQA ranking: 5630
Study mode:On campus Languages: English
Local:$ 2.29 k / Year(s) Foreign:$ 13.5 k / Year(s)
StudyQA ranking: 5073
Study mode:On campus Languages: English
Local:$ 2.12 k / Year(s) Foreign:$ 16 k / Year(s)
Deadline: Nov 1, 2024 187 place StudyQA ranking: 4615
Study mode:On campus Languages: English
Local:$ 2.29 k / Year(s) Foreign:$ 13.5 k / Year(s)
StudyQA ranking: 3206